Hoe kun je, je hobby in mijn geval handboogschieten, aan zoveel mogelijk mensen tegelijk vertellen en die mensen ook enthousiast maken voor de handboogsport.
Zoiets moet Andre Steentjes in gedachten hebben gehad.
Natuurlijk sociaal media, face-book etc. etc. Dat is al gemeengoed geworden.
Weet je wat ik ga doen, ik zoek contact met de WOS Omroepstichting.
En als het lukt heb ik mijn doel bereikt.

En het is gelukt!! Andre werd uitgenodigd op zondag 29 maart om naar de radio-studio van de Westlandse Omroep Stichting te komen om over zijn passie te spreken en te vertellen.
Andre mocht iemand meenemen en dat was een houten-tak schutter, zijn naam Hans Deijl.

Beiden werden zeer enthousiast ontvangen door Paul Keijzer van de WOS.
Even wat “voorbabbelen” hoe een en ander werkt, wanneer wel praten en en wanneer mondhouden!

We kwamen tijd te kort, Andre zat op zijn praatstoel, en praatte en legde uit wat de passie en kunst van het handboogschieten is.
Zelfs de events kwamen ter sprake, zoals 2e paasdag bij het Fort 1881 en het grote gebeuren bij de ANWB Lentedagen op 18 en 19 april.

We gingen iets later de studio uit dan gedacht!!
Andre Steentjes
Hans Deijl

Wil je trouwens het stukje terugluisteren kan dat op onderstaande link:
http://www.wos.nl/…/uitze…/player/item/20150329-wos-sport-2/

Het stukje begin op ongever 48min en 40 seconden

[spider_facebook id=”2″]

Op zaterdag 21 Maart waren de bondskampioenschappen voor
Compound Teams Klasse A.
Om mee te mogen moet je als team kwalificeren tijdens de Rayonkampioenschappen.

KORTE UITLEG:
De rayonkampioenschappen hebben plaats gevonden op 08/02/2015 en daar is Team 2 kampioen geworden waardoor zij zich direct hebben kunnen plaatsen voor Bondskampioenschappen. Voor Team 1 was het nog even spannend ook al waren zij 3e geworden, want nu gingen de geschoten punten van de voorrondes immers tellen. Zij moesten dan ook wachten tot de officiele uitnodigingen. Zo’n 2 weken voor de bondkampioenschappen kwamen de uitnodigingen binnen en ja hoor ook Team 1 mocht meedoen. HOERA !!

20150321_094928

De voorrondes:
Zaterdagochtend gaan we dus met 2 Teams naar Alliance d’ Amitié in Ulvenhout voor de bondskampioenschappen. Team 1 bestaande uit Ate de Groot, Theo Polderman en Cees Bakker. Helaas kon bij Team 1 David Leenman niet mee en had hierdoor geen reserveschutter. Team 2 bestaande uit Arie van der Linden, Jaap Vijfvinkel, Ted Beek en Marko van der Meer. Ondanks dat het voor sommige mensen op de zaterdag erg vroeg was hadden we er allemaal wel zin in. Even de bogen optuigen en kopje koffie voordat de wedstrijd kon beginnen.
Aangezien om een belangrijke wedstrijd gaat is er voor de wedstrijd ook nog een boogcontrole door de scheidsrechters. Ondanks dat de scheidrechters zeer streng waren hadden zij geen opmerkingen of afkeuringen. Gelukkig maar.
En toen begon de 1e ronde . Iedereen was in opperste concetratie om een zo hoog mogelijk score neer te zetten. Aangezien alleen de 4 hoogste teams door mochten naar de finalerondes. Helaas was niet iedereen helemaal tevreden naar de 1e ronde, maar ja dat kan ook wel eens gebeuren. De organisatie had erg snel de scores verwerkt en iedereen kon zien waar zei stonden. Na de 1e ronde stond team 1 op de 4e plek en met 1 punt minder stond team 2 op de 5e plek. Oftewel erg spannend.

Scores van de 1e ronde:

Team 1

 • Ate : 279
 • Theo : 277
 • Cees : 271

Team 2

 • Arie : 276
 • Marko : 278
 • Jaap : 270
 • Ted : 272

Na een pauze van ongeveer 30 minuten begon de 2e ronde. Zoals je kunt begrijpen stonden beide teams op scherp. Team 1 moest zijn plek behouden, maar ja Team 2 moest hun juist nu verslaan. Halverwege de 2e ronde werd onderling gekeken wat er werd geschoten en Team 1 gaf toen al aan dat de 2e ronde niet helemaal lekker liep, maar dit was ook zo bij sommige leden van Team 2. Oftewel de spanning was tot het einde van de wedstrijd aanwezig. Toen de 2e ronde klaar was werd er natuurlijk gevraag door beide teams wat ze hadden geschoten. Hieruit bleek al snel dat het bij Team 1 een stuk slechter was gegaan dan bij Team 2. Maar ja nu was het wachten voor de uitslagen en net zoals bij de 1e ronde waren deze er erg snel. En ja hoor zoals de teams onderling hadden gezien. Team 2 was nu 4e en Team 1 was 5e. Beide teams vonden het erg jammer dat Team 1 nu niet door was.

Score van de 2e ronde:

Team 1

 • Ate : 268
 • Theo : 276
 • Cees : 268

Team 2

 • Arie : 271
 • Marko : 285
 • Jaap : 267
 • Ted : 260

Finalerondes:
Na de voorrondes beginnen de finalerondes en hier had team 2 zich voor geplaatst. In de finalerondes gaan 3 schutters van het team schieten. Na wat overleg is er gekozen. Arie, Jaap en Marko gaan deze schieten. In de finalerondes worden er 4 sessies geschoten van ieder 6 pijlen. Ieder lid schiet dus per sessie 2 pijlen. Hier krijg je als team 120 seconden voor. Na de 1e sessie stond team 2 met 4 punten achter. Geen goede start dus, maar na de 2e sessie stonden ze weer gelijk. Gelukkig maar. Na de 3e sessie stonden ze zelfs 2 punten voor, maar ja dat zegt natuurlijk helemaal niks. Toen kwam de 4e sessie. Arie ging als eerste en schoot een 10 en een 8. De tegenstande schoot daar 2x een 9. Niks aan de hand dus. Daarna ging Jaap. 1e pijl was een 9, maar helaas bij de 2e pijl ging het even niet goed. Dit was een 6. Nu moest Marko 2x een 10 schieten om gelijk te komen. Maar helaas dit lukte niet. Hij schoot een 9 en een 8. Jammer, maar toch wel een goede prestatie. Uiteindelijk werden zij dan ook 4e.

[spider_facebook id=”2″]