In Memoriam

Ted Beek

Helaas is ons lid Ted Beek ons ontvallen door het coronavirus.

Ted is altijd een heel actief lid geweest van Doelgericht en heeft voor de vereniging zijn scheidsrechters diploma gehaald zodat hij wedstrijden kon begeleiden. Hierdoor werd onze wedstrijdleider ontlast en de taken verdeeld. Ook voor de NHB heeft hij daarin veel betekend door nationale kampioenschappen te leiden.

Ted ging regelmatig mee naar animal 3D-verschietingen in Arcen en Lelystad. Met zijn medeschutters heeft hij daar mooie herinneringen opgebouwd.

Bij HBC Doelgericht was hij regelmatig te vinden voor trainingen, onderhoudswerkzaamheden en allerlei hand en spandiensten. Denk hierbij aan sleutelen aan de grasmaaien, de achterwand van de schietbaan vernieuwen met zijn maat Piet en Arie en reparatie van pijlen. Als de achterwand klaar was, wreef Ted altijd over zijn buik met de woorden: ‘Zo, alles weer vlak en strak’. Zelfs één keer heeft hij de hele wand alleen in elkaar gezet, Piet had toen zijn voet verbrand. Na afloop maakte Ted gekscherend de opmerking dat Piet dat zeker expres had gedaan om er onderuit te komen.

Ted hielp je altijd als er vragen waren, hulp nodig was met je boog of als je gewoon even een opsteker nodig had. Met bijzondere verschietingen had hij bijzondere doelen in elkaar gezet, vaak bewegend en er moest wel eens een motortje geruild worden om het allemaal voor elkaar te krijgen. Ook was hij op maandagavond altijd te vinden aan de stamtafel met zijn verhalen, anekdotes en moppen. Wat zullen we deze gaan missen.

De laatste tijd had Ted wel wat zorgen met zijn gezondheid. Zijn knie en schouder wilde niet waar hij wilde en dat was best frustrerend voor hem, aangezien hij heel competitief was en graag wilde trainen en wedstrijden schieten.

Ted heeft ook de Borispijlpunt verschieting opgezet en deze komt nog altijd jaarlijks terug op de wedstrijdkalender, een mooi aandenken aan zijn inzet en schietlust.

Wij zullen Ted als een warme persoonlijkheid die voor iedereen klaar stond herinneren en hem missen.

 

Het is mogelijk om een condoleance te plaatsen via https://www.de-laatste-eer.nl/condoleances/ted-beek